Cijene taksija u New Yorku i plaće vozača mogle bi porasti prvi put u 10 godina

Cijene taksija u New Yorku i plaće vozača mogle bi porasti prvi put u 10 godina

Cijene i doplate taksija u New Yorku mogle bi porasti prvi put od 2012. godine, što bi potezom za koji su dužnosnici rekli da će staviti više novca u džepove vozača i pomoći u ublažavanju učinaka pandemije.

Komisija za taksi i limuzine, koja izdaje dozvole za žute i zelene taksije, predložila je povećanje osnovne cijene za 50 centi, s 2,50 dolara na 3 dolara. Promjene će također povećati doplatu za vrijeme špice s 1 USD na 2,50 USD, a noćnu naknadu s 50 centi na 1 USD, ovisno o predloženoj promjeni pravila.

Mjera će također podići fiksnu cijenu karte za letove između Manhattana i zračne luke Kennedy s 52 na 65 dolara. Također će dodati doplatu od 5 USD za letove do i od zračne luke LaGuardia i povećati doplatu za Newark Liberty sa 17,50 USD na 20 USD.

TLC je procijenio da bi promjena povećala prosječnu putničku kartu za 23%, prihod vozača za 33%, a prihod od medalja za 30%. Medalja je fizička dozvola koja taksistima omogućuje rad.

U jednom su trenutku medalje vrijedile 1,2 milijuna dolara, nakon što su čelnici industrije umjetno napuhali njihove cijene, prema istrazi. New York Times našao sam. Kad je tržište konačno eksplodiralo, vrijednost medalje je pala, ostavljajući vozače koji su bili usmjereni prema rizičnim kreditima zaglibili u dugovima. Kriza je dovela do samoubojstva nekih taksista.

Grad će u ponedjeljak pokrenuti i program razduživanja taksista. Nakon teške bitke, sporazum između sindikata, zajmodavaca i grada dao je vozačima 30.000 dolara bespovratnih sredstava za otplatu postojećih zajmova. Dug će se također refinancirati do maksimalnog iznosa od 200.000 USD, a uključuje jamstvo koje podupire grad ako preostali iznos ne plati vozač.

Javna rasprava o poskupljenju zakazana je za 6. listopada u 10 sati uz online prijenos. Za komentiranje tijekom saslušanja, stanovnici mogu poslati e-poštu na tlcrules@tlc.nyc.gov ili nazvati 212-676-1135.

Odbor će morati glasovati za odobrenje novih pravila prije nego što stupe na snagu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.