konačno! Postoje dobre vijesti o COVID-19 kod novorođenčadi

konačno!  Postoje dobre vijesti o COVID-19 kod novorođenčadi

Ispostavilo se da COVID kod novorođenčadi nije tako strašan kao što mislite. To je ono što nova studija AAP-a otkriva nakon pregleda milijun djece.

Dovođenje nove bebe kući iz bolnice je nervozno u najboljim trenucima, a COVID-19 je dodao potpuno novu razinu tjeskobe za Roditelji pandemijske djece. Zabrinutost se proširila jer se roditelji pitaju koliko će ozbiljno utjecati na njihovu novorođenčad ako se zaraze COVID-om i kako zaštititi od virusa djecu koja su premlada za cijepljenje. Srećom, istraživači imaju dobre vijesti koje će sigurno umiriti nemirne roditelje.

Nova studija koju je objavio Američka akademija pedijatara (AAP) je otkrio da novorođenčad nije toliko zaražena COVID-19 koliko ljudi misle. Od milijun novorođenčadi uzorkovanih u 109 različitih baza podataka američkog zdravstvenog sustava, kod samo 918 dijagnosticiran je COVID-19, što je oko 0,1% uzorka. Samo prema ovoj statistici, vjerojatnost da će vaše novorođenče biti zaraženo virusom vrlo je mala.

Ali još uvijek možete osjećati se zabrinuto. Što ako moje dijete nema sreće da bude u 0,1%? Iako je ovo opravdana zabrinutost, izvješće je pokazalo da je samo 71 od zaraženih imao ozbiljan slučaj COVID-a. Sva ova djeca dobila su odgovarajuću respiratornu potporu, a 66 ih je otpušteno na siguran način i potpuno se oporavilo. To ide do 93% stope izlječenja čak i kod teške infekcije, što je stvarno utješno. Ostali zaraženi imali su blage slučajeve ili su bili potpuno asimptomatski, te su se na kraju sami oporavili.

Dakle, ima dobrih vijesti o COVID-u (konačno!). To ne znači da je vrijeme da potpuno popustite, i dalje je u našem najboljem interesu da održimo neke od mjera prevencije COVID-a koje smo usvojili kao što su pranje ruku, Cijepljenje I sakriti se na javnim mjestima s velikom gužvom. Ali možete odahnuti znajući da vaše novorođenče vjerojatno neće biti ozbiljno pogođeno COVID-om, ako uopće. Fuj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.