Navijači New York Yankeesa i dalje su optimistični dok košarkaš Aaron Judge želi izjednačiti (ili srušiti) Marisov domaći rekord

Navijači New York Yankeesa i dalje su optimistični dok košarkaš Aaron Judge želi izjednačiti (ili srušiti) Marisov domaći rekord

Obožavatelji Yankeesa jedva čekaju vidjeti superzvijezdu Aarona Judgea kako ruši rekord MLS-a na domaćem terenu – podvig koji je spreman učiniti svaki dan nakon što je do sada postigao 60 home runova ove sezone.

“Mislim da će se to dogoditi u sljedećih dan ili dva”, rekao je Jason Coates, dugogodišnji navijač iz New Jerseya koji je u ponedjeljak poslijepodne nosio sudački dres ispred stadiona Yankee u Bronxu.

Nakon što je postigao svoj domaći broj 60 u prošlotjednoj utakmici protiv Pittsburgh Piratesa, Judgeov saldo kod kuće ostao je stagnirati pet utakmica. Ali to bi sve moglo završiti u ponedjeljak rano navečer, kada su Yankeesi trebali igrati protiv Toronto Blue Jaysa.

S još jednom utakmicom kod kuće, Judge bi izjednačio rekord Yankeesa od 61 gola u jednoj sezoni, koji je postavljen 1961. Uz još dva home run-a – po kojima je Judge poznat u jednoj utakmici – obrambeni igrač The superstar bi postavio novi MLS rekord.

Samo je trebao uzeti minutu, stabilizirati se i zamahnuti reketom,” rekao je Kotz.

Kotz je promatrao sučev uspon od niže lige do vodećeg stopera u MLS-u. Za njega je to bilo kao da gleda izradu ikone, rekao je.

U šest desetljeća otkako je Maris postavio rekord lige, nekoliko odabranih igrača napravilo je više home runova u jednoj sezoni. Ali neki od tih rekorda postavljeni su tijekom zloglasne ere sportskog dopinga, što je izazvalo kontroverze u nekim bejzbolskim krugovima o njegovoj legalnosti.

Sada, kada je Yankeesima preostalo 10 utakmica sezone, navijači jedva čekaju gledati utakmicu suca, a zatim srušiti rekord domaćih 61 – i nadaju se da će biti na tribinama kada to učini.

Amanda Vandino i njezin suprug Sergio Barrazza planirali su posjetiti New York iz svog doma u Arizoni samo kako bi vidjeli predstavu The Judge. U dvije utakmice kojima su njih dvojica svjedočili protiv Boston Red Soxa tijekom vikenda, rekli su da su očekivanja sučeve kućne turneje visjela u zraku.

Svaki put kad bi došao do reketa bilo je tiho na terenu, rekao je Vandino. “Bio je sjajan osjećaj znati da tome možemo gotovo svjedočiti.”

Za Fandina, čija su dva sina nazvana po igračima Yankeesa – Jeter i Jacobi – rekord u nizu promijenio je uloge u sezoni. U svakom meču, rekla je, povijest je na potezu.

“Biti ovdje, moći to gotovo gledati, mislim, bilo je to ostvarenje sna, stvarno je bilo”, rekao je Vandino.

Ako, i možda kada, Judge postigne svoj broj 62 na domaćem terenu, bit će to trenutak za koji su navijači rekli da će definirati momčad i ligu u godinama koje dolaze.

Nick Murray, koji je navijač Yankeesa više od 50 godina, rekao je da se sjeća koliko je Marisov rekord bio važan njegovoj generaciji. Sada je sretan što će sljedeća generacija obožavatelja gledati novu ploču.

“Postoji duga, duga povijest Yankeeja s rekordima”, rekao je Murray. “Bilo bi sjajno dodati suca na taj popis.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.