‘Promjena uputa’ dovodi do rata nadmetanja od 250.000 dolara

'Promjena uputa' dovodi do rata nadmetanja od 250.000 dolara

Debra Bella

australska mreža news corp

Ulica Edmundston 37, južno od Brisbanea, prodana je na aukciji u subotu.


Odluka da se ova kultna kuća u Brisbaneu stavi na tržište po sniženoj cijeni dovela je do trostrane bitke oko ključeva koja je stavila dodatnih 250.000 dolara na konačnu prodajnu cijenu.

Više od 8 milijuna dolara nekretnina u Brisbaneu prodano je u subotu u sklopu proljetne dražbe Raya Whitea u hotelu Calile, sa sedam registriranih ponuditelja koji su se okupili u gomili od do 100 ljudi kako bi kupili Zapeion u ulici Edmondstone 37, južno od Brisbanea.

Više vijesti o nekretninama

Ray White Auctions Hesley Koch na proljetnoj aukciji. Fotografija: Debra Bella


Četverosobna kuća s grčkim utjecajem pokraj Musgrave Parka bila je najpopularnija jutarnja dražba, išla je na dražbu prvi put u 85 godina.

Aukcionar Ray White Hesley Koch prihvatio je početnu ponudu od 1,6 milijuna dolara, sretan broj prema mišljenju kupca u pozadini sobe, dajući nasumične ponude koje su završile sa šest ili osam tijekom živahne dražbe u njegovoj kampanji za osiguranje nove obiteljske kuće.

“Šest i osam brojeva su, da, vrlo sretni u Aziji”, rekla je nakon toga manekenka Dutton Parka.

Prvi trenuci aukcije došli su nakon devet ponuda kada je nekretnina objavljena na tržištu i prodana za 2,05 milijuna dolara.

“Imamo promjenu u uputama”, rekao je Matt Lancashire iz Ray White New Farm. “Prodajemo.”

Publika na dan dražbe bila je iza konferencijske dvorane u hotelu Calile u Fortitude Valleyu. Fotografija: Debra Bella


Potom se obitelj Dutton Park u stražnjem dijelu konferencijske sobe pridružila američkom paru iseljeniku preko telefona i trećem voditelju u prostoriji, u trostranom licitacijskom ratu koji je podigao imovinu za 250.000 dolara, s ponudama vrijednim 2.108 milijuna dolara i 2.156 dolara . m, 2,166 milijuna dolara, 2,188 milijuna dolara sve do kraja.

“Vidite strategiju”, rekao je Koch nakon događaja.

“U aukciji, ako kupac želi nešto kupiti i ako se samo slaže s momentom dražbe, čini što je manje moguće kako bi kontrolirao ishod, ali ako se uključi u strategiju, čini nešto da promijeni ishod.”

Aukcije Brisbane

Ray White Hesley Kush aukcije. Fotografija: Annette Dio


S 2,256 milijuna dolara, s dva sretna ponuditelja iz Dutton Parka ispred, kuća je izgledala spremna za prodaju, sve dok ponuditelji iz Amerike nisu ubacili još 44 000 dolara odjednom kako bi osigurali drugi trenutak aukcije i Zapeion za 2,3 milijuna dolara.

“Ovaj kupac je neko vrijeme pristajao na sve ponude, a onda je otišao, to ne funkcionira, promijenio je strategiju i dao ovu veliku ponudu na 2,3 milijuna dolara”, rekao je Koch.

Kuća je bila jedna od pet kuća prodanih na aukciji Raya Whitea.
Najviša dražba dana, nekretnina uz rijeku u ulici Scott 18, Hawthorne, odbijena je nakon što je predložena početna cijena od 8 milijuna dolara postignuta bez ikakvog odgovora.


Leave a Reply

Your email address will not be published.