Top 6 najbrže rastućih gradova u Južnoj Karolini

Charleston

Od svoje bogate povijesti do netaknutih plaža, Južna Karolina ima sve. Poznata kao država Palmetto, bit ćete sigurni da ćete pronaći brojne gradove koji se ističu svojom jedinstvenom osobnošću. Nije iznenađujuće da više od 5 milijuna ljudi ovu državu naziva svojim domom. Ako se želite preseliti u Južnu Karolinu, ali ne znate odakle početi, imate sreće. Zaokružili smo šest najbrže rastućih gradova u Južnoj Karolini koji su zabilježili najveći porast stanovništva tijekom 5 godina, od 2017. do 2021. Od najvećeg grada u državi, Charleston, Južna Karolinau glavni grad države, Kolumbija, Južna KarolinaJedan od ovih gradova mogao bi biti vaš sljedeći idealan dom.

Charleston

Broj 1: Charleston, Južna Karolina

Prosječna prodajna cijena: 490.000 dolara
Prosječna najamnina dvosobnog stana: 1334 dolara
Kuće u Charlestonu na prodaju
Apartmani za iznajmljivanje u Charlestonu, SC

Charleston, Južna Karolina, najveći grad u Južnoj Karolini, prvi je na našem popisu. Grad je poznat po bogatoj povijesti, dobro očuvanoj arhitekturi i ljubaznim ljudima. Charleston trenutno ima oko 151.600 stanovnika, što je povećanje od 12% u odnosu na 2017.

Ako odlučite Preseljenje u CharlestonImat ćete pristup mnogim zelenim površinama kao što su Hampton Park, James Island County Park i Brittle Bank Park. Dok istražuju Charleston, lokalno stanovništvo također može pronaći užurbanu umjetničku i zabavnu scenu s muzejima kao što su Charleston Museum, Gibbs Museum of Art, Dječji muzej Lowcountryja i mjesta za zabavu kao što su Music Farm i Charleston Gaillard Center. Tu su i brojni ukusni restorani koji vas mogu zasititi, uključujući Slightly North of Broad Restaurant, Magnolias i Poogan’s Porch. Ako želite uroniti dublje u grad, svakako pogledajte A Skriveni dragulj u Charlestonu Kao što su Pitt Street Bridge i Charles Town Landing.

Broj 2: North Charleston, Južna Karolina

Prosječna prodajna cijena: 326 tisuća dolara
Prosječna najamnina dvosobnog stana: 1423 dolara
Kuće u sjevernom Charlestonu na prodaju
Stanovi za iznajmljivanje u North Charleston, SC

Poznat je po savršenoj blizini povijesne gradske jezgre, plaža i sljedećeg doživljaja kupovine. North Charleston, Južna Karolina, drugi je najbrže rastući grad u Južnoj Karolini. Područje Sjevernog Charlestona doživjelo je porast stanovništva od 6% na trenutnu populaciju od približno 117 500.

Ima dosta uzbudljivih stvari koje možete učiniti u North Charlestonu, kao što je uživanje u pikniku u North Charleston Wannamaker County Parku ili Riverfront Parku, kušanje ukusnog obroka u LoLA ili My Three Sons of Charleston, uronjenje u umjetničku scenu u North Charlestonu Vatreni muzej ili uživanje u predstavama u amfiteatru North Charleston i Centru izvedbenih umjetnosti.

#3: Mount Pleasant, Južna Karolina

Prosječna prodajna cijena: 739.500 dolara
Prosječna najamnina dvosobnog stana: 2175 USD
Mount Pleasant, SC Kuće za prodaju
Apartmani za iznajmljivanje u Mount Pleasant SC

Mount Pleasant, SC poznat je po svom povijesnom središtu grada i blizini Charlestona, a u gradu ima mnogo aktivnosti za istraživanje koje će vas zasigurno zaokupiti. Ako želite probati lokalni favorit, posjetite Coleman Public House, restoran Graze ili Page’s Okra Grill. Nakon toga, prošećite jednim od brojnih parkova kao što su Palmetto Islands County Park, Mount Pleasant Memorial Waterfront Park i Shem Creek Park.

Ima oko 92.500 stanovnika Živjeti u Mount Pleasanut, što je povećanje od 6% od 2017.

drveće

Broj 4: Greenville, Južna Karolina

Prosječna prodajna cijena: 347.500 dolara
Prosječna najamnina dvosobnog stana: 1650 USD
Kuće za prodaju u Greenvilleu, SC
Stanovi za iznajmljivanje u Greenvilleu

Poznat po šarmu malog grada, usko povezanoj zajednici i slikovitom središtu grada, Greenville je četvrti na našem popisu. Greenville trenutno ima oko 72.100 stanovnika, što je povećanje od 5% od 2017.

U Greenvilleu postoji mnogo izvrsnih aktivnosti, od vježbanja u Falls Parku na Reedyju, Cleveland Parku i Herdklotz Parku do brzog zalogaja u Sassafras Southern Bistrou, Smoke On the Water ili Trappe Door. Ako volite umjetnost i zabavu, svakako posjetite Muzej umjetnosti okruga Greenville, Dječji muzej sjeverne države, Povijesni muzej gornje države, Koncertnu dvoranu Centra za mir i Smiley’s Acoustic Cafe. Što god želite, za svakoga se nađe ponešto Živim u Greenvilleu.

Broj 5: Columbia, Južna Karolina

Prosječna prodajna cijena: 242 tisuće dolara
Prosječna najamnina dvosobnog stana: 1220 USD
Columbia kuće, SC na prodaju
Stanovi za iznajmljivanje u Columbiji, SC

Ako tražite sjajan grad za život, ne tražite dalje od Columbie u Južnoj Karolini. Grad je najpoznatiji po tome što je dom Sveučilišta Južne Karoline i po tome što je glavni grad države. Također je peti najbrže rastući grad u Južnoj Karolini. Kolumbija je doživjela povećanje stanovništva od 3% od 2017. i trenutno ima oko 137 550 stanovnika.

Možda se pitate koje aktivnosti možete raditi dok to radite Živjeti u Kolumbiji. Pa, imate sreće jer postoji mnogo stvari poput gledanja zalaska sunca u Columbia Canal Riverfront Parku, Finlay Parku, South East Parku, posjetu Državnom muzeju Južne Karoline, Columbia Museum of Art, EdVenture Dječjem muzeju, gledanju predstave u Tin Roofu, Senat i Koger Center for the Arts ili jedite ukusnu hranu u Cola’s Restaurantu, Pearlz Oyster Baru i Midwood Smokehouseu.

Broj 6: Rock Hill, Južna Karolina

Prosječna prodajna cijena: 310 tisuća dolara
Prosječna najamnina dvosobnog stana: 1625 USD
Prodaju se kuće na Rock Hillu
Apartmani za iznajmljivanje u Rock Hillu

Završio zadnji na našem popisu najbrže rastućih gradova u Južnoj Karolini Rock Hill, Južna Karolina Koji je poznat kao jedini veći grad u Južnoj Karolini u području Charlottea. Postoji mnogo uzbudljivih aktivnosti u Rock Hillu, kao što je isprobavanje ukusne hrane u The Pump House, The Flipside Restaurant i Rock Hill Diner, vježbanje u Cherry Parku, Fountain Parku i Manchester Meadows Parku ili gledanje predstave u Rock Hill Theatreu.

Grad je porastao za 1% od 2017. do trenutne populacije od oko 74.100.

metodologija: Rast stanovništva izračunat je tijekom 5 godina (2017. u odnosu na 2021.). Korišteni su samo gradovi s populacijom većom od 50 000, pri čemu se svaki manji grad smatra gradom. Podaci o stanovništvu dobiveni su iz Ured za popis stanovništva Sjedinjenih Država. Podaci o srednjoj prodajnoj cijeni kuće iz Podatkovni centar Redfin Tijekom kolovoza 2022. Podaci o prosječnom najmu od Rent.com tijekom kolovoza 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published.