Uradi sam komoda – 3. dio (naš kupaonski ormarić od oraha) – gotovo!

Uradi sam komoda - 3. dio (naš kupaonski ormarić od oraha) - gotovo!

DIY komoda u našoj kupaonici je gotova! Nadao sam se da ću ovog vikenda dobiti i ormar za pohranu i drugi umivaonik, ali za ormar je trebalo više vremena nego što sam očekivao. Ali konačno je gotovo!

Ako ste propustili prva dva posta o ovoj DIY komodi, možete ih pronaći ovdje:

Kad sam otišao na kraju drugog dijela ovog projekta, ormar za pohranu izgledao je ovako…

Većina posla je gotova, ali još uvijek moram napraviti i pričvrstiti gornji dio, zatim dodati dijelove uz dno. A onda sve treba završiti Rubio Monocoatom.

Sada kada je vaša DIY komoda gotova, ovako izgleda…

Prvotno sam planirao upotrijebiti svoju glodalicu za stvaranje lijepog rubnog profila oko vrha, kao i na gornjem rubu donjeg dijela. Ali zbog jednostavnog i četvrtastog dizajna ladica, odlučio sam zadržati oblik gornjeg i donjeg dijela također jednostavnim i četvrtastim.

Da završim vrh, izrezao sam komad šperploče od 3/4″ da pristane na vrh. Pogriješio sam i izrezao sam ga premalo, pa sam morao izrezati traku i pričvrstiti je ljepilom i vijcima kalibra 16 kako bih dobio ispravnu veličinu. Zatim sam svojom stolnom pilom razbio malo oraha na 3/4″ x 7/8″. Zatim sam izrezao te dijelove i pričvrstio ih na bočne rubove i prednji rub pomoću vijaka veličine 18.

Ova fotografija jasnije pokazuje kako su postavljeni bočni dijelovi.

Nakon što sam ove dijelove pričvrstio na tri strane, izrezao sam ljuske od oraha da pokrijem rubove. Pričvrstio sam te dijelove kontaktnim cementom. Prvo sam zašila strane, a zatim sam odrezala te dijelove na vrhu i sprijeda.

Zatim sam postavio školjku na prednji rub. Primijetit ćete da je drveno vlakno na furniru sa strane okomito, a zrno na prednjoj strani vodoravno. Ovo je najbliže tome da komad šperploče izgleda kao čvrsti komad oraha pomoću furnira.

S prekrivenim i obrezanim bočnim i prednjim rubovima, tada sam mogao dodati veliki komad kore na vrh i podrezati ga na željenu veličinu.

O korištenju furnira s kontaktnim cementom pisao sam detaljnije u ovom postu:

Za dijelove oko dna upotrijebio sam orah 1″ x 4″ (stvarna veličina je bila 3/4″ x 4), s ljuskastim komadima na uglovima i pričvršćenim na vijke 18″ sa 1,5″. Ispunio sam te rupe punilom za orahovo drvo, i nakon što je izbrušeno, nestale su.

Nakon što je sve bilo sastavljeno, gornji i donji rub sam brzo izbrusio brusnim papirom od 120 zrna, sve sam očistio mineralnim alkoholom, a kada se potpuno osušio, dovršio sam Rubio Monocoat. O tome kako koristiti Rubio Monocoat detaljnije sam pisala u ovom postu:

Dakle, dva su dolje i jedan je ostao. Samo trebam dovršiti drugi umivaonik, koji mi još treba da napravim komode i fronte ladica, a onda mogu provjeriti ovaj veliki projekt sa svog popisa obaveza za ovu kupaonicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.