Zagonetka za neke korisnike Safarija

Safari WebGL pogreška

Apple je nedavno izdao ažuriranje za Mac OS Monterey 12.6 koje uključuje novu verziju web preglednika Safari (verzija 16.0). Nažalost, neki (ali ne svi) korisnici Maca koji su ažurirali na Monterey 12.6 sada otkrivaju da više ne mogu igrati slagalice Jigsaw Explorer u svom pregledniku Safari. Kada ti korisnici pokušaju otključati zagonetku, zagonetka izgleda ovako:

Safari WebGL pogreška

Čini se da je problem u tome što WebGL mogućnost u Safariju više ne radi ispravno za pogođene korisnike nakon ažuriranja na Monterey 12.6. WebGL je grafička tehnologija ugrađena u sve glavne web preglednike i koristi se u nekim naprednim igrama temeljenim na webu, uključujući Jigsaw Explorer, za pružanje poboljšane grafike i performansi igre. Možete provjeriti je li WebGL onemogućen odlaskom na sljedeću stranicu za testiranje WebGL-a: https://get.webgl.org/. Obično biste trebali vidjeti rotirajuću kocku prikazanu na toj stranici koja pokazuje da WebGL ispravno radi. Ako rotirajuća kocka nije prikazana, WebGL ne radi.

Ako ste pogođeni ovim problemom, prijavite ga Appleovoj podršci na sljedećoj web stranici: https://www.apple.com/feedback/macos.html. Vjerojatno će Apple riješiti problem s ažuriranjem Safarija nakon što primi dovoljno izvješća o pogreškama.

U međuvremenu, pogođeni korisnici i dalje mogu igrati slagalice Jigsaw Explorer koristeći web preglednik Chrome (preporučeno) ili web preglednik Firefox.

Leave a Reply

Your email address will not be published.